BlocCade®

BlocCade™ is een effectief wondafdekkingsmiddel voor snoeiwonden en voorkomt hiermee taksterfte, Esca en vruchtboomkanker. Het vormt een fysieke barrière tegen infecties van schimmels.


BlocCade™ voor bescherming van snoeiwonden


Planten worden meestal gesnoeid in de winter: als ze in de slaapstand staan en er geen sapstroom is. In deze periode hangen ook sporen van schimmels in de lucht. Ze vallen bij een regenbui naar beneden en vinden dan een voedingsbodem op snoeiwonden van planten. Door de regen vinden de sporen hun weg in open weefsel en groeien uit tot schimmeldraden. Deze kunnen ver door de plant heen groeien. In bepaalde weersomstandigheden kunnen schimmels giftige stoffen produceren. Door deze mycotoxinen sterft blad af en rotten druiven, appels en bessen weg. Chemische middelen zijn meestal niet toegestaan en werken niet goed in de winter. Wondafdekking is één van de beste manieren. Door BlocCade™ kunnen schimmelsporen het hout niet in.


Taksterfte veroorzaakt door de schimmel Eutypa Lata komt voor bij onder meer rode bessen, kruisbessen en druiven. Door schimmelinfecties ontstaat Botryosphaeria bij appels en peren en Esca bij druiven. Dit geeft forse productieverliezen (10-30%) en veel schade. Infectie vindt hoofdzakelijk plaats door ascosporen op snoeiwonden in de winterperiode en tijdens vochtig weer, niet speciaal bij regen. Bestrijding is niet meer mogelijk als aantasting enkele jaren na de infectie zichtbaar wordt in de vorm van wegvallende takken. Wondbescherming biedt perspectief. Met BlocCade™ is een eenvoudig verspuitbaar product in de handel.


Uit meerjarig onderzoek is gebleken dat wondbescherming de meest effectieve methode is tegen taksterfte door schimmels (Eutypa lata) bij bessen. Snoeiwondbehandeling kan infecties tot 60-70% verminderen. Spuiten is hierbij even effectief als het arbeidsintensieve insmeren van wonden. BlocCade™ vormt een fysieke barrière tegen infecties van schimmels en bacteriën. Herhalen van de toepassing kort na het ontstaan van nieuwe snoeiwonden blijft wel noodzakelijk. Het middel is effectief gebleken in onder meer California tegen Eutypa en Botryosphaeria: vruchtboomkanker in wijn- en tafeldruiven.


Voordelen wondafdekking met BlocCade™

- Bewezen effectief tegen onder meer taksterfte (60-70% effectief);

- Zorgt voor een volledige bedekking van de snoeiwond;

- Wondafdekmiddel werkt tegen diverse infecties van schimmels en bacteriën;

- Eenvoudig verspuitbaar en multifunctioneel toepasbaar, ook te spuiten in rugspuit (op kleine en moeilijk toegankelijke percelen) en boomgaardspuit;

- Menging met fungiciden is eventueel mogelijk;

- Niet-chemisch product dat geen actieve stoffen bevat, geen residuen geeft en er is geen kans op resistentie;

- BlocCade™ is een fysiek werkend middel; u heeft geen toelatingsnummer nodig.


Toepassing:

- BlocCade™ is ook te spuiten met de rugspuit of de gangbare boomgaardspuit, of met kwast aan te brengen;

- Gebruik altijd een grove dop, bij voorkeur Teejet-8004 of vergelijkbaar voor een goede verneveling en optimale verdeling;

- Spuitapparatuur na gebruik goed reinigen;

- Behandel de snoeiwonden kort na de snoei met BlocCade™ en dek de snoeiwonden ruim af; bedek het gewas hierbij goed;

- Dosering: meng één deel BlocCade™ met maximaal negen delen (warm) water;

- BlocCadeä goed (voor)oplossen en oproeren in lauw water;

- Een uitvloeier bijmengen geeft optimaal resultaat;

- Aangemaakte hoeveelheid dezelfde dag opmaken;

- Toepassen bij droge en vorstvrije weersomstandigheden;

- Teelthandelingen blijven uitvoeren ter voorkoming van taksterfte. Combineer daarom wondbescherming altijd met andere maatregelen, zoals het zoveel mogelijk snoeien bij droog weer, het uit de aanplant verwijderen van aangetaste takken en voorkom grote snoeiwonden op de harttak tijdens opkweek.


Werking:

- Het lumen van de vaten wordt ingesloten door het polymeer, dat zich op het wondoppervlak verspreidt en zich ophoopt op de vaten;

- Dit voorkomt doordringing van schimmeldraden in het vaatweefsel;

- Stefano di Marco concludeert na zijn onderzoek dat BlocCade™ een interessante mogelijkheid is om snoeiwonden te bedekken, mits dit op juiste moment wordt toegepast, vóór de sapstroom weer op gang komt. BlocCade™ biedt bescherming bij lage temperaturen in de winter, als andere producten om wonden te beschermen niet beschikbaar zijn.

SK MSDS BlocCade 2V1801P031500_SK_5-0__2
.pdf
Download PDF • 278KB

PL MSDS BlocCade 2V1801P031500_PL_5-0__2
.pdf
Download PDF • 286KB

PT MSDS BlocCade 2V1801P031500_PT_5-0__2
.pdf
Download PDF • 277KB

IT MSDS BlocCade 2V1801P031500_IT_5-0__2
.pdf
Download PDF • 276KB

HU MSDS BlocCade 2V1801P031500_HU_5-0__2
.pdf
Download PDF • 279KB

GB MSDS BlocCade 2V1801P031500_GB_5-0__2
.pdf
Download PDF • 317KB

ES MSDS BlocCade 2V1801P031500_ES_5-0__2
.pdf
Download PDF • 279KB

F MSDS BlocCade 2V1801P031500_F_5-0__2
.pdf
Download PDF • 327KB

D MSDS BlocCade 2V1801P031500_D_5-0__2
.pdf
Download PDF • 335KB

CZ MSDS BlocCade 2V1801P031500_CZ_5-0__2
.pdf
Download PDF • 273KB